Skip links

Vækkeure for hver af enneagram typerne

Type 1 kan vækkes op fra deres automatiske egoadfærd. Jeg har en følelse af personlig forpligtelse til at ordne al ting selv. Ved at blive opmærksomme på at dette mekaniske adfærdsmønster (reaktivt) er drevet af egoets passion: irritation og vrede, kan dette typiske livsmønster blive til et vækkeur, der får os til at stoppe op tage et par dybe indåndinger og med denne vågne indsigt træffe et bedre og frit valg, fra vores dybere essens. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 1eren vækkes op til en dyb accept af livet og ægte sindsro overfor virkeligheden som den er. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et roligt nådesfyldt hjerte.

Type 2 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at de tror, at de skal gå ud til andre for at få deres påskønnelse og opmærksomhed. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos stolthed. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 2eren vækkes op til ubetinget kærlighed til sig selv og andre, uanset andres reaktioner overfor dem. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et ydmygt modtageligt hjerte.

Type 3 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at de vedvarende skal presse sig selv til at være den bedste og få godkendelse. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos forfængelige selvbedrag. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 3eren vækkes op til ægte integrering af reelle værdier og et autentisk udtryk for hvem de virkelig er. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et ærligt autentisk hjerte.

Type 4 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at de må holde fast i og intensivere følelser gennem deres fantasi. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos forfængelige selvbedrag. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 4eren vækkes op til en selv helbredende forbindelse med virkeligheden og nu kan udtrykke endeløs kreativitet. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et ligevægtigt taknemmeligt hjerte.

Type 5 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at de må trække sig tilbage fra virkeligheden ind i begreber og mentale verdener. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos gerrighed. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 5eren vækkes op til en dyb og objektiv forståelse af, hvordan virkeligheden egentlig er fuld af overflod. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et fri sat gavmildt hjerte.

Type 6 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at de må blive afhængige af nogen uden for sig selv for at få vejledning. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos angst. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 6eren vækkes op til en dyb forankring i deres egen indre vejledning og følelsen af uendelig støtte fra universet. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et trofast modigt hjerte.

Type 7 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd om at handle på rastløse følelser af, at “noget bedre” er tilgængelig et andet sted. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos fråseri. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 7eren vækkes op til en dyb forankring i en sand hvile i nuet og en glædelig fejring af enkeltheden i livet. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et stabilt stille hjerte.

Type 8 kan vækkes op fra deres automatisk adfærd med at de skal skubbe og kæmpe for at få ting til at ske. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos begær efter intensitet. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 8eren vækkes op til en dyb forankring i en sand hvile i en barnlig naiv selv-overgivelse til noget større og mere varigt end dem selv. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et mildt uskyldsrent hjerte.

Type 9 kan vækkes op fra deres automatisk adfærds tendensen til at lade sig styre af andres dagsorden. Når de mærker dette, er ved at ske igen kan de tage et par dybe indåndinger, stoppe op og fejre at de har fået Bevidsthed om dette, og med denne vågne indsigt træffe et bedre valg, der ikke drives af det mekaniske egos dovne inerti. Følges dette nye valg gentagende gange vil der med tiden dannes nye nervebaner i hjernen, så 9eren vækkes op til en dyb forankring i en sand hvile i en ægte selvbevidsthed om deres egen styrke, værdi og værdighed. De vil gennem deres nye bevidsthed finde mere og mere hvile for deres sjæl i et engageret levende hjerte.

Return to top of page
error: Indhold er beskyttet !!