Skip links

Individualisten
  • Jeg er en følsom person med intense følelser
  • Jeg føler mig ofte misforstået og ensom, fordi jeg føler mig forskellig fra alle andre.
  • Min opførsel kan virke som et drama for andre, og jeg er blevet kritiseret for at være overfølsom og udtrykke mine følelser alt for meget. Hvad der virkelig foregår indeni, er min længsel efter tæt følelsesmæssig forbindelse og den dybtfølte oplevelse af at være i relation.
  • Jeg har svært ved fuldt ud at værdsætte mine nuværende forhold på grund af min tendens til at have det, jeg ikke kan få, og ringeagte hvad jeg rent faktisk har.
  • Søgen efter følelsesmæssig forbindelse har ført til melankoli og depression.
  • Jeg spekulerer undertiden over, hvorfor andre mennesker synes at have mere end jeg har – bedre relationer og lykkeligere liv.
  • Jeg har en raffineret følelse af æstetik, og jeg oplever en rig verden af følelser og mening.
Hire me

Som type 4 

Der er en medfødt resonans med den dybe skønhed i at være forbundet i type 4, den der findes i den oprindelige, udelt tilstand af enhed og fuldkommen accept af alle ting i hvert eneste øjeblik, bare som det er, og lige præcis som vi er. Det er den ideelle oplevelse af kærligheden selv, fundet i den dybeste forbindelse til det autentiske Selv, til den grundlæggende præcision af hvert unikt aspekt af os selv og vores fundamentale tilstand af at være helt og fuldt accepteret. Det er den grundlæggende accept af andre ligesom de er og af hele vores univers ligesom det er.

Med en dyb forbindelse til vores autentiske sande natur kommer en evne til at udtrykke sig – at provokere og respondere- fuldt ud og med uformindsket storhed eller ømt raffinement. Som en type 4 i sin essens, har vi en iboende samklang med vores egen sande natur-vores eget sande ansigt-og også med andres.

Det er en verden, der bryder forbindelsen med os, forlader os med et skuffende savn af noget af ultimativ betydning, som vi er blevet berøvet. Vi kommer til at udlede, at for at sikre et godt og tilfredsstillende liv, skal vi være specielle – noget ud over der ikke er accepteret og ud over det almindelige. Vi skal være en slags ideal person, en, der ikke er mangelfuld og ikke underlegen, i en verden, vi oplever, ellers ikke vil elske os som vi er og som vi opfatter har fejl og mangler. I processen fokuserer vores opmærksomhed på, hvad der er skuffende, til det, der mangler eller mangler fra vores ideelle billede af, hvad der gør en person – især os – virkelig elskværdig og værd at forbinde sig til. I denne konstruktion, er vi drevet af en længsel efter at blive det internaliserede ideal. Dette tager os langt væk fra den følelsesmæssige balance, der kommer ved at værdsætte alt, hvad vi er, som det er, snarere end at identificere os med alt, hvad vi ikke er.

Det bliver oftere en enten-eller polarisering der sætter os over – som overlegne, eller under-som ringere, frem og tilbage, indtil vi finder frem til at vi ikke kan lande os selv i noget som helst plan af personlig accept og sindsro. Det strækker sig også ud til vores erfaring med andre.

Vi ærgrer os, skuffede over, hvad der mangler i vores liv, i os selv, og i vores relationer. Vi kan skifte fra at være meget udtryksfulde og følelsesmæssige til at være meget stille og tilbagetrukket. At svinge frem og tilbage fra den ene yderlighed til den anden kan være svært for vores intime relationer og i vores eget indre liv.

Type 4 i relationer

I vore relationer er vi idealistiske, dybt følelsesbetonet og så autentiske, som vi kan blive – fordi vi ønsker at være det. Men, vi skader også vores relationer ved at være alt for dramatisk og endda opslugt af os selv (især når vi ikke er på et højt udviklingsmæssigt niveau)

Return to top of page
error: Indhold er beskyttet !!