Skip links

Hjælperen
  • Jeg er følsom overfor andres følelser. Jeg kan se, hvad de har brug for, selvom jeg ikke kender dem.
  • Nogle gang er det frustrerende at være så opmærksom på folks behov, især deres smerte eller sorg, fordi jeg ikke er i stand til at gøre så meget for dem som jeg gerne vil.
  • Det sårer mine følelser, hvis folk tror, at jeg forsøger at manipulere eller kontrollere dem, når jeg egentlig bare forsøger at forstå deres behov og hjælpe dem.
  • Jeg kan god lide at blive betragtet som et hjertevarmt og godt menneske, men når jeg ikke bliver værdsat og taget med på råd, kan jeg bliver meget såret og til tider hysterisk, og kræve at få noget af alt det jeg har ofret tilbage.
  • Gode relationer betyder meget for mig, og jeg er villig til at arbejde hårdt for at få dem til at lykkes.
Hire me

Som type 2 

Der er frihed forankret i den naturlige strøm fra beslutningen om at give og i åbningen til at modtage; Dette er kendetegnende for guddommelig gensidighed. Der er en medfødt forståelse af dette i kerneessensen af type 2. Frihed frigør os til at give ubetinget og til at modtage med påskønnelse. Vi oplever frihed, når vi ikke behøver at handle på enhver impuls for at hjælpe, pleje eller tjene andre.

Den oprindelige tilstand af personlig frihed, hvor behovene imødekommes i henhold til den universelle vilje og med guddommelig gensidighed, går i baggrunden i en verden, som Type 2’er er tilbøjelig til at opfatte som, “jeg må give for at modtage.”

Type 2 kommer derfor til at tro på, at de kun får kærlighed og godkendelse og kun kan få sine personlige behov opfyldt, gennem dens evne til at give til andre, pleje andre, være uselvisk og selvopofrende. Samtidig udvikler 2’erne en følelse af at være uundværlig og bliver stolte, når de plejer andre og tror, de bedst ved, hvad andre har brug for. Type 2’s opmærksomhed går naturligt til andres behov og ønsker og de benægter ofte deres egne

Det, der bringer denne frihed frem, er vores egen ydmyghed, som går i baggrunden når vi gennem vores stolthed, som er 2’erens passion, opfatter verden som et sted der kræver, at vi må give til andre for at blive elsket af andre. Med andre ord, vi er tvunget til at tro, vi er nødt til at give for at få.

Som type 2s har vi tilbøjelighed til at tro, at for at sikre et godt og tilfredsstillende liv må vi give fuldt ud til andre og ikke blive set på som ubrugelige eller egoistiske. Derfor sætter vi en masse energi ind på at gøre vores bedste for at opfylde andres behov; Vi tager os af deres behov. Vi nyder at være “den eneste ene”, der får den andens ønsker til at opfyldes, og vi nyder at blive set som en kærlig, omsorgsfuld og givende person. Denne opskrift kan føre til, at vi bliver stolte og ønsker at være uundværlige for dem vi giver til.

Vi kan blive lige fra passiv-aggressive til åbenlyst vred, når vi ikke bliver værdsat, eller når den gensidighed, vi (usagt) har forventet aldrig finder sted (især når vi ikke er på et højt udviklingsmæssigt niveau). Derfor kan det være svært for os at fornemme vores egne behov og ønsker, indtil vi opfylder de samme behov for andre, med vores næsten medfødte empatiske kapacitet og evne til at føle os ind til andres behov.

Type 2 i relationer

I vores relationer går vore opmærksomhed naturligt hen imod andres behov og ønsker, hvordan vi løser andres problemer og ”redder” deres dag. Derfor er vi omsorgsfulde, hjælpsomme, støttende og relations orienterede i vores kontakter. Men vi kan også skade vores relationer ved at være alt for påtrængende, stolte i vores givertrang, og ved at kræve en form for tilbage betaling for vores indsats.

Return to top of page
error: Indhold er beskyttet !!