Hvad er enneagram?

Enneagrammet består af 9 forskellige personlighedstyper, der kan hjælpe os til at forstå, hvem vi er, og hvorfor vi forholder os til verden, som vi gør.

Du kan tage en enneagram-test her på siden for at finde ud af, hvilken type du er. Eller måske kan du allerede genkende dig selv i én af de nedenstående beskrivelser?​

Type 1: Perfektionisten

Type 1 er detaljeorienteret, hårdtarbejdende og pligtopfyldende – kort sagt en ægte perfektionist! Det er vigtigt for 1’eren at følge reglerne og have orden i sagerne, og deres høje moral medfører, at de gerne selv går foran som et godt eksempel.​

Type 2: Hjælperen

Omsorg, empati og relationer er nogle af nøgleordene for Type 2. De er meget opmærksomme på andres ønsker og behov – faktisk så meget, så de kan glemme sig selv og sætte egne behov til side for at være der for andre.

Type 3: Udretteren

Type 3 er energiske, effektive og fyrer konstant op for nye projekter, som de er opsatte på at lykkes med. Når de sætter sig et mål, så arbejder de hårdt for at indfri det, så de kan blive anerkendt for deres gode resultater.

Type 4: Individualisten

4’ere er følsomme personer med et rigt og intenst indre liv. De kan ved første øjekast virke generte. De har det med at sammenligne sig meget med andre og fokusere på de egenskaber, andre har, som de selv mangler.

Type 5: Udforskeren

Man kunne også kalde type 5 for iagttageren, tænkeren eller udregneren. 5’ere er intellektuelle mennesker, som dog også kan fremstå seriøse og private. De har det med at trække sig ind i deres egen verden, når folk kommer for tæt på.

Type 6: Loyalisten

Type 6 er altid forberedt på det værste. Nogen ville kalde dem skeptiske – 6’eren selv ville nok nærmere bruge ordet realistisk eller fornuftig. 6’ere er desuden utroligt loyale over for deres nærmeste, både venner, familie og kollegaer.

Type 7: Entusiasten

Hvis der er noget, der kendetegner Type 7, så er det livsglæde, optimisme og spontanitet. De fokuserer altid på de positive aspekter og leger sig gennem livet. 7’ere har masser af idéer og planer, og de vil for alt i verden ikke gå glip af noget.

Type 8: Udfordreren

Råstyrke og autoritet – det er type 8 i en nøddeskal. 8’ere er selvstændige, handlekraftige og træffer derfor beslutningerne i flokken. De er ikke blege for at ytre deres ærlige mening, og de forventer det samme af deres omgivelser, da de godt kan lide at få noget modspil.

Type 9: Fredsskaberen

9’ere er gode og inkluderende mennesker, der ønsker at bevare den gode stemning og leve en tilværelse i fred og harmoni. Ønsket om at leve en ukompliceret hverdag uden konflikter gør, at de ofte tilslutter sig andres beslutninger uden de store protester.

Har du spørgsmål til en enneagram-coach?
​​Så kontakt mig i dag

Enneagrammet er en uudtømmelig brønd af viden, når det kommer til personlig udvikling. Som enneagram-coach kan jeg bl.a. rådgive dig om, hvordan du kan bruge enneagrammet til bedre at forstå dig selv og dine omgivelser.

Min passion er især at skabe trivsel i lederteams og mindre virksomheder ved hjælp af enneagrammets visdom. Det er nemlig et værktøj til dyb selverkendelse, der kan skabe grobund for autentiske venskaber og et bedre samarbejde på arbejdspladsen.

Som uddannet cand.theol. vil jeg desuden inddrage enneagrammets åndelige dimension i min undervisning.

Du kan vælge at tage et grundkursus i enneagrammet hos mig, hvis du gerne vil lære dig selv at kende på et dybere plan. Du vil få kendskab til enneagrammets 9 forskellige personlighedstyper og blive en del af et fællesskab med plads til spændende dialoger og fælles øvelser.

  • Kurset varer 12,5 timer fordelt på fem aftener og koster 950 kroner.

​Hvis du hellere vil have, at jeg kommer ud – f.eks. til en højskole – og holder et indsigtsrigt og underholdende foredrag om enneagrammet, så er det også en mulighed. Her vil du med reflektionsøvelser og gruppesamtaler få en smagsprøve på, hvor kraftfuld og dyb en visdom enneagrammet rummer.

  • Foredraget varer 2x45 minutter og koster 3000 kroner.

Hvis du har nogen spørgsmål om enneagrammet, mine kurser, mine foredrag eller noget helt fjerde, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg ser frem til at vise dig, hvad du kan få ud af enneagram-coaching. 

Certificeret

bec 2022 certified badge bwbec 2022 certified badgeshift-certificertingenneagram

Telefonitd

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 15.30​

Weekend og helligdage

lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Kontaktoplysninger

ennea

Kantorparken 69, st. tv., 8240 Risskov

Klik her for rutevejledning

Telefon: 31 33 12 12

E-mail:lars@ennea.dk